Vojvodić: Prije mjesec smo bili u raspadu, svečanost želimo uveličati pobjedom

Šef struke Borca za SportSport.ba

Vojvodić: Prije mjesec smo bili u raspadu, svečanost želimo uveličati pobjedom

S. Mlaćo

Borac će domaćim susretom protiv Željezničar Sport Team otvoriti novu sezonu Prve lige Republike Srpske.

Banjalučani su doživjeli velike promjene u igračkom kadru, novi šef struke je Darko Vojvodić koji vjeruje da će na kraju sezone u Banja Luci slaviti šampionska titula.

"Morate znati da smo mi prije mjesec dana bili u raspadu. Svi su nam bukvalno otišli, ekipa je skroz nova i trebamo  ono što u ovom trenutku nemamo, a to je vrijeme. Odradili smo dobre pripreme, fizički smo dobro pripremljeni, te ćemo sve vidjeti u subotu. Vjerujemo da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji i bolji", priča Vojvodić na početku razgovora za SportSport.ba.

Borac ima samo jedan cilj - povratak u Premijer ligu, a kao najveće konkurente iskusni stručnjak vidi Kozaru i Slogu Gornje Crnjelovo.

"Najveći rival su Kozara i Sloga, definitivno. Kozara ima odličnu ekipu, kvalitetnog trenera, ali ne ističu ambicije za prvo mjesto. Ne znam da li to rade taktički ili je nešto drugo u pitanju. Moram istaći i Slogu koja se mnogo pojačala, a tu je i Tekstilac. Liga je zahtjevna i nije nimalo lagana".

Mnogo zamjerki imao je na pojedine igrače nakon teškog poraza od Kozare 4:1.

"Imao sam zamjerki na igrače iz drugog plana. Oni koji trebaju biti alternativa nisu pokazali ništa, a potrebni su nam. Prvenstvo je dugo".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Vjeruje da će publika u velikom broju stići na Gradski stadion u subotu. Sprema se i svečanost.

"Promocija je novih dresova i biće svečano. Međutim, sve je to da kažem đaba ukoliko ne upišemo pobjedu. Ipak, ja vjerujem da hoćemo i nije mi prvi put da se nalazim u ovakvoj situaciji. Uvijek sam izlazio kao pobjednik, vjerujem u to i sada", dodao je na kraju razgovora šef struke FK Borac Darko Vojvodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi