Vojvodića je zabolio poraz u Kupu: Trening poslije utakmice, analiza u šest sati ujutru
Temperamentni trener Banjalučana bio je vidno nezadovoljan nakon poraza svog tima

Borac se oprostio od Kupa, u ligi na korak do jesenje titule

Vojvodića je zabolio poraz u Kupu: Trening poslije utakmice, analiza u šest sati ujutru

S. Mlaćo

Borac je u srijedu neočekivano ispao iz Kupa Republike Srpske. Banjalučane je u četvrfinalnoj fazi eliminisao Ljubić 2:1, a Darko Vojvodić, šef struke Borca, bio je razočaran nakon meča.

Iako je njegov tim bio bez nekoliko standarnih prvotimaca, Vojvodić nije tražio opravdanje.

"Kup je koncipiran tako da uvijek ima iznenađenja. Nismo bili kompletni, ali ne smijemo dozvoliti sebi da ispadnemo od kluba koji igra jedan rang niže od nas. Odmah po povratku u Banja Luku naredio sam da se upale reflektori, te smo odradili trening 90 minuta. Kada nismo na utakmici radili, onda možemo na treningu. Analizu smo imali u šest ujutro", priča za SportSport.ba temperamentni Vojvodić koji je sa Borcem na pragu jesenje titule prvaka Prve lige RS.

Kako si na to reagovali nogometaši? Utakmica, trening, par sati sna pa analiza.

"Oni moraju da znaju da dres kluba koji nose ima posebnu težinu. Moraju uvijek davati maksimum, tako je to kada si igrač Željezničara, Sarajeva, Borca... Ovo je bio naš prvi poraz nakon 18 utakmica. Upisali smo 16 pobjeda i dva remija", dodaje Vojvodić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Borac nakon 14. kola u Prvoj ligi RS ima 38 osvojenih bodova, četiri više u odnosu na Slogu G. Crnjelovo.

"Naš cilj je da budemo jesenji prvaci. Već sutra nas očekuje derbi sa Rudarom. Uvijek su te utakmice između Rudara i Borca bili derbiji, tako će biti i sada. Znate sve kakva je situacija bila oko Borca, sve je bilo u raspadu, doveli smo što se moglo dovesti u tom trenutku i mislim da je ovo zaista veliki uspjeh", jasan je naš sagovornik.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi