Vojvodina deklasirala Bursu, Vranješ strijelac

Evropska liga, treće pretkolo

Vojvodina deklasirala Bursu, Vranješ strijelac

Edmir Škorić

U četvrtom pretkolu Evropske lige nastupat će i srbijanska Vojvodina, koja je u gostima kod Bursaspora slavila s ubjedljivih 3:0.

Neočekivano su Novosađani u Turskoj deklasirali domaću momčad, koja je puno bolje odigrala u provm susretu kada je bilo 2:2.

Vojvodina je povela već u devetoj minuti golom Oumaroua, a 20-ak minuta kasnije bivši bh. reprezentativac Stojan Vranješ bio je strijelac za 0:2. Konačan rezultat postavio je Kaluđerović u 83. minuti. Za goste nije nastupio bivši mladi bh. reprezentativac Nemanja Bilbija.

Češki Liberec je ponovo slavio s 2:1 protiv švicarskog Zuricha. Iako su domaći poveli golom Chermitija u 17. minuti, Frydek i Rybalka su u nastavku donijeli preokret gostima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Drugi švicarski predstavnik, Thun, prošao je dalje. Slavili su protiv Hackena s 1:0, ovjerivši tako 2:1 pobjedu od prije sedam dana. Strijelac jedinog gola bio je Sanogo u 69. minuti.

Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati:
Bursaspor - Vojvodina 0:3 (Oumarou 9, Vranješ 29, Kaluđerović 83)
Thun - Hacken 1:0 (Sanogo 69)
Zurich - Liberec 1:2 (Chermiti 17/ Frydek 64, Rybalka 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.