Vojvodina deklasirala Radnički iz Niša

Super liga Srbije, play-off

Vojvodina deklasirala Radnički iz Niša

D. Vejo

Fudbaleri Vojvodine su u okviru prvog kola play-offa za šampiona Srbije, bili bolji od ekipe Radničkog iz Niša rezultatom 4:0 (4:0).

Odmah na startu meča Lale su pokazale koliko su ozbiljne. Već u trećoj minuti viđen je pogodak, Meleg je u ulozi asistenta, a Puškarić matira nemoćnog Jovanovića i dovodi svoj tim u vodstvo. Na drugi pogodak čekalo se sve do 16. minute. Meleg je ponovo asistent, a siguran realizator je Sekulić. 

Već tada Novosađani su stekli pozamašnu prednost. Ali tu nije bio kraj. U toku je 35. minut meča, a Jovanović je matiran po treći put. Zasluge za gol pripadaju Ašćeriću koji povisuje na 3:0.

Četvrti gol, djelo je nekadašnjeg napadača Partizana, a sada Vojvodine, Trujića. On je na asistenciju ovoga puta treću, Melega, zatresao mrežu za na kraju ispostavit će se konačnih 4:0.

U drugom poluvremenu nije bilo interesantnih situacija vrijednih pomena. Domaćin je spustio loptu na zemlju, a gosti još jednom pokazali da nemaju riješenje za crveno-bijele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi