Meleg srušio Voždovac

Vojvodina prekinula loš niz

Meleg srušio Voždovac

D. Vejo

Fudbaleri novosadske Vojvodine su u okviru 30. kola Super lige Srbije bili savladali ekipu Voždovca rezultatom 2:1 (2:0) i tako prekinuli seriju loših rezultata.

Nenad Lalatović definitivno je pogodio sa dovođenjem Dejana Melega tokom prošlog prelaznog roka. Sjajne partija pruža u dresu crveno-bijelih ovaj bivši igrač Ajaxa. 

Šest minuta trebalo je ovom 21-godišnjaku da zatrese mrežu Zmajeva. Ali tu nije stao. Imao je također i veoma važnu ulogu kod drugog pogotka Vojvodine. On je u 25. minuti meča bio asistent Sekuliću koji je povisio prednost svog tima na 2:0 čime je i postavio rezultat prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu domaćin je malo pao. A Voždovac je sjajno iskoristio neopreznost domaćeg tima pa su tako u 62. minuti susreta pogotkom Marinkovića smanjili prednost na 2:1, što je ispostavit će i konačan rezultat ovog meča. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vojvodina regularni dio prvenstva završava na petoj poziciji sa istim brojem bodova (46) kao i Borac iz Čačka koji je mjesto ispred njih, dok Voždovac zauzima sedmu poziciju sa 40 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi