Vojvodina i Zvezda remizirali, Sloboda se oprostila od lige

Posljednje kolo Jelen Super Lige

Vojvodina i Zvezda remizirali, Sloboda se oprostila od lige

Nakon što se u prošlom kolu saznao šampion Srbije, u posljednjem je ostalo pitanje ko će ispasti iz lige.

Ligu napuštaju Javor i Sloboda. Javor je slavio sa 4:3 protiv Napretka, dok je Sloboda kući poražena od Voždovca kojem ova utakmica nije bila od velikog značaja. Pobjeda protiv Spartaka od 2:1 poslala je Rad u dodatno doigravanje.

U vrhu nije došlo do promjena. Crvena Zvezda odigrala je u Novom Sadu utakmicu koja je više poslužila lokalnim navijačima da pozdrave svoje ljubimce, nego što je imala rezultatski značaj za novog šampiona Srbije. Utakmica je okončana rezultatom 3:3, čime je Vojvodina ostala četvrta ali će u Europu zbog osvojenog kupa. Partizan je savladao Čukarički sa 2:0 i sezonu završio sa bodom manje od najvećeg rivala.

U Europu će i Jagodina koja je odigrala 1:1 sa Radničkim. Taj rezultat bio je dovoljan da Jagodina zadrži treću poziciju na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.