Vokkri: Srbija se više ništa ne pita

Predsjednik FS Kosova poručio

Vokkri: Srbija se više ništa ne pita

Predsjednik FS Kosova Fadil Vokkri potvrdio je za B92 da će reprezentacija Kosova prvu službenu utakmicu igrati protiv Haitija 4. marta. 

"Da, dogovoren je meč 4. marta na Kosovu. Vidjećemo, mislim da je to dobro za Kosovo i za razvoj fudbala ovdje“, rekao je Vokri za B92. 

Vokkri je istakao kako oni nisu konsultovali nikoga iz SF Srbije, jer je kosovski Savez dobio dozvolu od FIFA-e, tako da nema potrebe tražiti nikakvu dozvolu od Beograda. 

"Ne znam zašto bismo ih kontaktirali. Nas ne interesuje Fudbalski savez Srbije, nas interesuje Fudbalski savez Kosova. Mi smo od FIFA dobili odobrenje da možemo da igramo prijateljske utakmice na sastanku 13. januara, postoji pisani dokument“, dodaje Vokri i kaže da još nije kontaktiran niko od igrača koji igra za druge evropske reprezentacije. 

"To je prije svega pitanje za selektora. Zvijezde koje igraju u Švajcarskoj i Albaniji u ovom trenutku kvalifikacije, sportska etika nam ne dozvoljava da ih pozovemo. Mislim da mi imamo dosta drugih igrača koji su mladi i talentovani i koji mogu da igraju za reprezentaciju Kosova". 

"Kada mi budemo ravnopravni član UEFA i FIFA i kada budemo učestvovali u kvalifikacijama, tada će oni sami odlučiti gde će igrati“, rekao je Vokri i dodao da očekuje da će Kosovo u najskorijoj budućnosti postati član FIFA i UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.