Volimo mi Baku, ali danas nije bio u pravu
Slišković: Svake sedmica priča o sudijama i od "sarajevskih" medija pravi famu

Komentirao Boru Elčića

Volimo mi Baku, ali danas nije bio u pravu · Komentar

Da je više sportskih radnika poput Bake Sliškovića, bilo bi nam puno bolje. Sport u BiH bi bio kudikamo bogatiji, a mediji, samim tim i javnost imali bi mnogo više zanimljivog sadržaja.

Baka Slišković je neupitna legenda, njegove pressice skoro po pravilu privlače ogromnu pažnju, spreman je pričati o raznim temama i dotiče se stvari kojih se mnogi suzdržavaju. Jednom rječju, čovjek je zanimljiv i interesantan.

Usto, jedan je od onih što su preživjeli mnoge nepravde. Bio je direktni sudionik jedne od najvećih lakrdija u historiji našeg klupskog fudbala - kada je 2007. bio primoran povući ekipu sa terena u Orašju. Stoga je njegova osjetljivost prema sudijskim odlukama razumljiva i prihvatljiva.

No, pretjera i Baka nekad. Osim što nije nimalo produktivno konstantno se baviti time šta je koji sudija uradio, šta je svirnuo i nije svirnuo, danas je otišao u kontru svojim principima.

Naime, komentirajući sporne detalje utakmice s Koševa, procijenio je da je u jednom momentu nepravedno dosuđen ofsajd za Radnik opovrgnuvši tako ocjenu Bore Elčića koji svake nedjelje na državnoj televiziji komentira sporne detalje premijerligaškog kola. Oštricu oka BHT-ovog "sokola" Elčića (koji nema nikakav interes ići niz dlaku Željezničaru ili Sarajevu) doveo je u pitanje.

"Ne sumnjam u gospodina 'oko sokolovo', ali reći pred javnosti da je koljeno u dijelu protivničkog terena, a da ne zna da se koljeno ne vodi, već samo stopalo ili noga, dovodi u pitanje njegovu stručnost da on uopće komentira", kazao je Slišković na današnjoj pressici.

Kada se prošle godine, nakon pretposljednjeg kola sve obrušilo na sudiju meča između Radnika i Zrinjskog, koji je dosudio "tragikomičan" penal za Mostarce u posljednjim minutama, Slišković se našao u čudu. Nije mu bilo jasno zašto ljudi komentiraju tuđu utakmicu. Donekle je u pravu. Da je sudija svirao sto penala, Željezničar je zavisio sam od sebe. Nije sudija skrivio Plavima ni remi u Krupi, ni poraz od Sarajeva.

Ali, šta je danas Baka radio? Nije samo komentirao sporne detalje tuđe utakmice, nego se bavio komentarom na komentar tuđe utakmice. Bavio se Borom Elčićem (bez da ga smatramo nepogrešivim, svakako ga ni u Sarajevu nimalo ne vole).

Baka, također, nije informisan. Koljeno se itekako vodi, ne samo stopalo ili noga. Bar tako stoji u pravilniku nogometne igre (bez da su to rekli "sarajevski" mediji kojih je Baki puna kapa i od kojih pravi famu).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igrač se nalazi u kažnjivom ofsajdu kada se u trenutku rješavanja lopte od suigrača bilo koji dio njegove glave, trupa ili noge nalazi bliže suparničkoj poprečnoj liniji od lopte i pretposljednjeg igrača suparničke ekipe (i to sve ako je na suparničkoj polovini)."

Dakle, da se razumijemo, drag je i pošten Baka, nikada zlonamjeran nije bio, ali danas i nije bio baš u pravu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mladen
Zrnskom su i njemu sudci pomogli oko titule i sada mu pomazu...
15 5
mladen
Neka se bavi sa zrinskim,nema on veze o sudjenju,dilajla.
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi