"Volio bih da Štilić promijeni sredinu"

Jasmin Burić, golman Lecha:

"Volio bih da Štilić promijeni sredinu"

Jasmin Burić, golman Lecha, u razgovoru za naš portal rekao da je bi volio da njegov saigrač Semir Štilić napusti poljsku ekipu i okuša se u nekoj jačoj ligi.

Burić je 2009. godine iz zeničkog čelika prešao u redove Lecha gdje se pridružio Štiliću koji je u poljsku ekipu došao godinu ranije. Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine nije u potpunosti zadovoljan sezonom iza sebe.

"Mogu reći da sam i zadovoljan i nezadovoljan prošlom sezonom. Zadovoljan sam nastupima u Evropskoj ligi, ali sam nezadovoljan kako smo završili u poljskom prvenstvu", rekao je Burić za SportSport.ba, dodavši:

"Ostajem sigurno u Lechu i naredne sezone. Moje je samo da radim i dajem sve od sebe, a trener će odlučiti kome će dati povjerenje".

"Lech je svake godine jedan od favorita za titulu. Klub ima velike ambicije, tako da se nadamo da možemo naredne sezone do titule ili u najgorem slučaju da izborimo Evropsku ligu. To nam je cilj i mislim da možemo do toga doći", dodao je nekadašnji golman zeničkog Čelika.

Semir Štilić se već duže vrijeme se povezuje sa odlaskom iz Lecha. Burić ističe da bi volio da njegov saigrač ode u neku jaču ligu, jer posjeduje kvalitet za to.

"Iskreno, volio bih da Štilić promjeni sredinu i da se okuša u nekoj jačoj ligi. Jer, tako može još više napredovati u karijeri. Ima kvalitete za to. Međutim, zaista ne znam da li će otići ili ostati", rekao je Burić  za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.