Voloder strijelac u pobjedi Kolna, igrao i Herić

Juniorska Bundesliga

Voloder strijelac u pobjedi Kolna, igrao i Herić

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrano je 1. kolo juniorske Bundeslige (U-19), a Koln u kojem nastupaju i dojučerašnji kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine, Robert Voloder i Elmin Herić upisao je pobjedu.

Iako su tek prekomandovani iz kadeta (U-17) u juniorski tim, Voloder i Herić, uspjeli su se izboriti za mjesto u timu na otvaranju nove bundesligaške sezone.

Koln je novu sezonu otvorio domaćim susretom sa Preussen Munsterom i upisao je pobjedu (2:1) iako je gostujuća ekipa u 19. minuti preko Remberga stigla do prednosti.

Ipak, u 48. popularni Jarčevi dolaze do izjednačenja, a nakon kornera u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao bh. defanzivac Voloder koji je bio najviši u skoku i glavom je loptu pospremio u mrežu.

I kada se očekivao kraj, odnosno u 89. minuti Moller je donio pobjedu Kolnu koji u narednom kolu gostuje kod Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga U-19, Zapad, 1, kolo:
Koln - Preussen Munster 2:1 (Voloder 48', Muller 89' / Remberg 19')
KOLN: V.Muller, Becker, Katterbach, Voloder, Strauch, Samoilvos, Churlinov, Ostrak, Aydin, Bozdogan, Herić.
MUNSTER: Prinz, Schrick, Merhi, Frenkert, Michalak, Leifeld, Husha, Remberg, Holtmann, Akonmo, Osmani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi