Volos i Kavala čekaju do četvrtka

Grčka federacija još nije odlučila

Volos i Kavala čekaju do četvrtka

Grčka fudbalska federacija je do četvrtka odgodila odluku o izbacivanju iz lige ekipa Olympiakos Volos i Kavala.

Ovi timovi su kažnjeni izbacivanjem iz lige i sa po 300.000 eura zbog umješanosti u namještanje utakmica, a oba vlasnika i to Achilleas Beos iz Vololsa i Makis Psomiadis su kažnjena doživotnom zabranom rada u fudbalu. Oba kluba su uložila žalbu, navijači Volosa su ove sedmice protestvovali ispred zgrade Federacije koja je vjerovatno i zbog tog pritsika odlučila da konačna odluka bude poznata sljedećeg četvrtka.

Inače su Beos i Psomiadis kažnjeni dodatno sa po 90.000 eura iz svog džepa, a u Kavali je za predsjednika postavljen Stavros Psomiadis junior. Volos je već odigrao četiri utakmce u Evropskoj ligi i izbacio je Rad i Differdange, a ukoliko federacija ostane pri odluci da budu kaženjeni automatski će bez borbe izgubiti mečeve 4. kola u kome treba da se sastanu sa PSG.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti