Vori: Motiva nam ne nedostaje

Vori: Motiva nam ne nedostaje

Za sedam dana u Švedskoj počinje SP za rukometaše. Jedan od najvećih favorita za naslov svjetskog prvaka, Hrvatska, otputovala je na završni turnir u Pariz koji će poslužiti za finalizaciju urađenog na pripremama.

"Ovaj turnir dobro će nam doći, ali ne idemo mi u Pariz s nekakvim pritiskom da turnir moramo osvojiti ili eventualno vratiti Francuzima za bilo što. Puno je važnije da ne bude novih ozljeda, ali i ono što smo radili na treninzima isprobati na terenu", kaže kapiten Igor Vori.

"Na tom ćemo se turniru dodatno uigrati, iskoristit ćemo te utakmice i kao dodatne treninge. Igrat ćemo s Južnom Korejom u subotu pa s Francuskom ako pobijedimo. To su dva različita protivnika, Francuzi su fizički snažni, Korejci puno trče. No nije to problem, budu li trčali, trčat ćemo i mi. Ali pametnije", dodao je selektor Slavko Goluža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.