Vrabac: Očekujem reakciju Armenije nakon poraza

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine

Vrabac: Očekujem reakciju Armenije nakon poraza

D. Rakanović

Kapiten seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Adin Vrabac očekuje da selekcija Armenije napravi reakciju u posljednjem kolu pretkvalifikacija nakon visokog poraza večeras od selekcije Švedske. 

Zmajevi su večeras u Bratislavi ubjedljivo savladali Slovačku sa 92:74 i ostvarili treću pobjedu u pretkvalifikacijama. 

"Drago mi je zbog večerašnje pobjede, pokazali smo reakciju da možemo da se dignemo poslije loše utakmice u Zenici. To je bilo izuzetno bitno večeras, kako bi napravili neki uvod za utakmicu protiv Armenije koja nam je mnogo bitnija. Ova pobjeda je svakako važna", rekao je Vrabac. 

Kapiten je prokomentarisao visoku pobjedu Švedske protiv Armenije, nakon koje je Švedska obezbijedila plasman u kvalifikacije za SP, a Armenija i BiH će u direktnom duelu odlučivati o drugoj selekciji koja će ostvariti prolaz. 

"Svi smo očekivali pobjedu Švedske, međutim iznenađujuća je razlika kojom su savladali Armeniju. Očekujem da će Armenija pokazati reakciju poslije izgubljene utakmice protiv Švedske, i generalnom mislim da će biti tvrda utakmica. Naš tim je svjestan u kakvoj je situaciji, ta utakmica nam donosi prolaz dalje i najvažnije je ostvariti pobjedu. Iskreno vjerujem da ćemo je ostvariti, i ovo je neki put kako smo večeras igrali, tako trebamo igrati i u Armeniji.  Ukoliko odigramo jaku odbranu i damo svoj maksimum ostvarićemo pobjedu i plasirati se u kvalifikacije", rekao je Vrabac. 

U posljednjem kolu u Yerevanu će Armenija ugostiti Bosnu i Hercegovinu, a utakmica je na rasporedu u subotu od 20 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi