Vrabac: Sjeli smo i dogovorili se da igramo kao tim

Velika pobjeda bh. juniora

Vrabac: Sjeli smo i dogovorili se da igramo kao tim

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva B divizije pobjedom nad Crnom Gorom.

Nakon sinoćnjeg poraza od Finske, bh. juniori izgledali su kao razbijena vojska, ali su se večeras na najbolji mogući način vratili i protiv Crnogoraca odigrali najbolju utakmicu na prvenstvu do sada.

Najefikasniji u redovima izabranika selektora Nenada Markovića, Adin Vrabac, ubacio je 27 poena, te imao tri skoka i četiri asistencije. Nakon susreta, sijao je od sreće.

"Nakon poraza od Finske, sjeli smo u jednu sobu i rekli smo jedan drugom sve što nam je bilo na duši. Nije bilo teških riječi, već smo se dogovorili da večeras odigramo timski. Počeli smo igrati odbranu kako treba i počeli smo se više dodavati, šut se konačno otvorio i tako smo ostvarili plasman u polufinale", rekao je nakon susreta sa Crnom Gorom za SportSport.ba Vrabac.

"Sinoćnji smo poraz zaboravili nakon razgovora koji smo obavili između sebe. U pripremnom periodu smo tri puta dobili Crnu Goru i znali smo da od početka moramo igrati čvrsto i agresivno protiv njih. Ovo je bila naša najbolja predstava tokom prvenstva u kojoj smo konačno pokazali da smo tim", kazao je za SportSport.ba mladi košarkaš Bosne Marko Vuković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.