Vraća se Adriano i to u jedan od najvećih klubova svijeta
Nekada je važio za najboljeg napadača svijeta. Međutim, poroci su mu bili draži i napustio je fudbal u najboljim godinama. Sada želi novu šansu. (Foto: EPA)

Brazilski velikan ga želi u svojim redovima

Vraća se Adriano i to u jedan od najvećih klubova svijeta

Midhat Šljivak

Legendarni brazilski napadač Adriano odlučio se nakon trogodišnje pauze vratiti fudbalu.

Sada već 35-godišnji Adriano nije igrao fudbal tri godine, ali to ne smeta brazilskim klubovima da mu ponude saradnju, pa je tako velikan Flamengo spreman da pruži šansu legendarnom napadaču.

Rukovodstvo tima u narednim danima će na sastanku odlučiti o Adrianu. Navodno, veoma su zainteresovani da ga vrate ponovo u tim i to bi mu bio treći put da obuče dres tima iz Rio de Janeira.

Adriano je za Flamengo odigrao 77 utakmica i postigao je 31 gol. U bogatoj karijeri je igrao za Parmu, Inter, Fiorentinu, Romu, Sao Paulo, Atletico Paranaense, ali se u najboljim godinama zbog poroka i provoda odrekao fudbala.

Ipak, sada ponovo želi povratak na veliku scenu. Iako mu je 35 godina smatra da još uvijek može dosta ponuditi, a hoće li mu to poći za rukom, ostaje nam da vidimo.

Popularni Imperator je svojevremeno važio za jednog od najboljih napadača svijeta, ali nesportski život ga je odveo u propast i nikada njegov talenat nije maksimalno iskorišten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi