Vrače: Ne želim biti predsjednik, ali želim biti član UO

Obrat na Bilinom polju

Vrače: Ne želim biti predsjednik, ali želim biti član UO

D. Kurbegović

Kako smo jučer objavili sjednica Skupštine NK Čelik iz Zenice zakazana je za 5. januar 2017. godine, na kojoj će na dnevnom redu biti samo dvije tačke.

To su izbor novog predsjednika Upravnog odbora, te usvajanje novog Statuta po članskom sistemu predloženom od strane NGG "Za Čelik".

Iako su svi mediji objavili da će novi mandatar biti Eldin Vrače, on je prije dva dana u izjavi za naš portal već kazao da on ne želi to mjesto, ali svakako je tu da pomogne.

Sinoć je i zvanično odlučio da ne želi biti predsjednik kluba, ali svakako da želi biti u novom Upravnom odboru.

"Budući da sam ja predsjednik nove političke partije u Zenici, koja je ostvarila veliki uspjeh na ovim izborima u Zenici, mi smo sinoć na sjednici odlučili da mjesto predsjednika ne dolazi u obzir jer smo u svojoj kampanji potpisali da ćemo se zalagati za depolitizaciju kluba. Ja svakako želim da budem član Upravnog odbora i mogu da pomognem u toj sinergiji između gradske vlasti i samog kluba. Ja ću sve učiniti da pomognem, spreman sam raditi od danas kako bi vratili klub gdje mu je i mjesto", ističe Vrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra će u Sarajevu obaviti razgovor s Elvirom Bolićem oko njegovog ulaska u klub.

"Mislim da bi ulazak Elvira Bolića u klub puno značio ne samo Čeliku, nego cijelom sportu u našoj zemlji. To je jedan od naših najboljih igrača u historiji, iskreno najviše bi lično volio da on bude predsjednik, a da mu mi svi pomažemo u njegovom radu. Ono što je najvažnije da svi zajedno od Gradske uprave, pa ljudi u klubu, navijača i običnih građana moramo zajedno da budemo dostojni u jednom cilju, a to je vraćanje kluba na staze stare slave. Veliki je posao pred nama, ja sam kao što sam rekao spreman pomoći, ali ne kao predsjednik, jer sam se zalagao za depolitizaciju, da me ne bi sutra druge političke partije prozivale kako sam prekršio svoja obećanja i potpisan memorandum u kampanji prije izbora", kazao je za SportSport.ba Eldin Vrače.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije