Vrančić i Paderborn uspješno gaze ka Bundesligi

2. Bundesliga, 30. kolo

Vrančić i Paderborn uspješno gaze ka Bundesligi

Premijerne utakmice 30. kola 2. Bundeslige samo su prava potvrda da je drugi rang njemačkog fudbala ove sezone jedno od najzanimljivijih fudbalskih takmičenja u Evropi, makar kada je riječ o borbi za ulazak u najelitnijih rang.

Lider popularne Cvajte, ekipe Kolna je večeras slavila na gostovanju kod Union Berlina sa 2:1, a domaćini koji su jedno vrijeme i bili lideri šampionata sve su dalje od mjesta koja vode u Bundesligu. Ipak, ekipa iz njemačke prijestolnice nije loše otvorila susreta. Povela je već u 10. minuti golom Dauscha, da bi 15 minuta kasnije Helmes sigurno izvedenim udarcem za bijele tačke donio izjednačenje gostima.

Napadač Jarčeva dobru golgetersku formu potvrdio je u nastavku meča, kada je svojim pogotkom u 59. minuti utakmice za 2:1 donio totalni preokret u korist Kolna, te pobjedu i nova tri vrlo bitna boda.

Identičnim rezultatom je na gostovanju kod Ingolstadta slavila ekipa Paderborna, u čijem je početnom sastavu neizostavna karika Mario Vrančić. I u ovome meču u rano vodstvo su stigli domaći fudbaleri. Tim iz Bavarske je već u 5. minuti preko Moralesa stigao u vodstvo. Bakalorz je u 36. minuti gostima donio izjednačenje, da bi golom Kachunga devet minuta prije kraja gostujući tim stigao do važne pobjede kojom je izbio na drugo mjesto na tabeli, sa dva boga više od Fürtha, koji ima utakmicu manje.

I treći susret koji je igran večeras završen je pobjedom gostiju. St. Pauli je golom u 89. minuti stigao do izjednačenja za 2:2 na domaćem terenu protiv Kaiserslauterna. Ipak, gosti se nisu predavali, pa su nakon šoka u samom finišu regularnog poluvremena smogli snage da u 7. minuti sudijske nadokande izbore pobjedu golom Jenssena kojom su zadržali priključak za tri prvoplasirana tima.

2. Bundesliga, 30. kolo:
Ingolstadt - Paderborn  1:2 (Morales 5 / Bakalorz 36, Kachunga 81)
St. Pauli - Kaiserslautern 2:3  (Verhoek 14, Kringe 89 / Lakić 31, Karl 61, Jenssen 90+7)
Union Berlin - Köln 1:2 (Dausch 10 / Helmes 25 (pen), 59)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti