Vrančić je zvijezda Championshipa: "Valjda dođe i poziv Prosinečkog"
Foto: Norwich City

Vezista Norwicha iz Engleske za SportSport.ba

Vrančić je zvijezda Championshipa: "Valjda dođe i poziv Prosinečkog" · Intervju

Norwich je na dobrom putu da se nakon ispadanja iz Premier lige 2014. godine ponovo vrati u društvo najboljih. Kanarinci su vodeći na tabeli s jednakim brojem bodova kao i Leeds United, a velike zasluge za sjajne rezultate pripadaju, ni manje ni više, nego bh. nogometašu Mariju Vrančiću.

Čelo tabele Norwich je preuzeo u prošlom kolu savladavši u derbiju Leeds sa 3:1, a epitet igrača utakmice na kraju je ponio upravo Vrančić koji je dirigovao sredinom terena i uz asistenciju postigao dva pogotka, od kojih je posebno impresivan bio onaj prvi iz slobodnjaka. Rijetko viđena golčina...

Poslije nastupa Vrančića i velike pobjede Norwicha nad velikim rivalom, vjerovatno su barem dvojica, trojica najstrastvenijih navijača nakon ljubavnog zova te noći odlučila svog potomka nazvati imenom junaka derbija.

"Za ovakve igre i nema neki poseban recept, haha. Uživam igrati u Championshipu, za Norwich... Svi smo u dobroj formi, atmosfera u timu je na jednom visokom nivou, svi dišemo kao jedno, tako da je ovo prvo mjesto na tabeli možda i rezultat toga", javio se Mario Vrančić iz Engleske za SportSport.ba.

Vrančić je u Norwich stigao u ljeto 2017. godine nakon što je prethodno igrao u Njemačkoj.

"Svi znamo da je Championship kvalitetna liga sa dosta kvalitetnih igrača i klubova. Kada vidim ko sve igra u njoj, huh... U odnosu na Njemačku tempo je malo jači, brži, ovdje sudije ne sviraju često faulove. Igra se 'muški' baš. To su neke osnovne razlike u odnosu na njemački stil nogometa."

Iako se ambicije Norwicha svode na plasman u Premier ligu, Vrančić i društvo time nisu opterećeni.

"Norwich je veliki klub, godinama je igrao u najjačem rangu i radimo na tome da se vrati tamo gdje i pripada. Trenutno smo prvi, sve je to lijepo, ali ne smijemo biti euforični. Pred nama je još 16 utakmica, dug je put, moramo ići iz utakmice u utakmicu. Ali, nadamo se najboljem."

Uz Vrančića, od bh. nogometaša u Engleskoj su još Sead Kolašinac, Muhamed Bešić, Asmir Begović...

"Ponekad se čujem sa Kolašincem. Drago mi je što u posljednje vrijeme igra redovito u Arsenalu, a pratim također i igre Bešića i Begovića. Ipak, mi smo profesionalci i nemamo baš mnogo slobodnog vremena za neka druženja."

Mnogi su uvjereni kako bi Super Mariju ovosezonske igre u Norwichu mogle ponovno donijeti mjesto u reprezentaciji BiH.

"Ako nastavim ovako, imam pravo da se nadam pozivu u reprezentaciju BiH. Dakle, najbitnije je da se trudim, da igram dobro, a selektor je na kraju taj koji će procijeniti jesam li mu potreban ili ne. Svakom igraču je, naravno, san da igra za svoju zemlju."

Posljednji put za reprezentaciju je igrao u eri Mehmeda Baždarevića.

"U proteklom periodu sam pratio reprezentaciju, igramo dobro, selektor i cijeli tim su napravili odličan posao. Nadam se da ćemo nastaviti tako", poručio je Vrančić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Vrančić je u Norwich stigao iz Darmstadta u ljeto 2017. godine, a ranije je igrao za Paderborn te, među ostalim, za rezerve Borussije Dortmund i za Mainz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi