Mario Vrančić s dva gola i asistencijom srušio Leeds!
Leeds u narednom kolu gostuje kod ekipe Middlesbrougha, dok Norwich na svom terenu dočekuje Ipswich.

Velika pobjeda na gostovanju

Mario Vrančić s dva gola i asistencijom srušio Leeds!

E. Oštraković

Nogometaši Norwicha večeras su u derbiju 30. kola u Championshipu, savladali ekipu Leedsa sa 1:3 i tako preuzeli prvo mjesto na tabeli.

Ključni igrač u pobjedi gostiju bio je bh. reprezentativac, Mario Vrančić, koji je postigao dva gola i upisao asistenciju u pobjedi svoje ekipe.

Sjajno je krenulo za Norwich, koji je već u 5. minuti stigao do vodstva, kada je eurogol iz slobodnjaka postigao Vrančić. Pokušavala je ekipa Marcela Bielse doći do poravnjanja, ali je u 35. minuti na 0:2 povisio Pukki nakon asistencije Vrančića.

U drugom poluvremenu domaći su krenuli na sve ili ništa, kako bi sačuvali prvo mjesto na tabeli. Sve nade o pozitivnom rezultatu u derbiju domaćima je sručio sjajni Vrančić, koji je svojim drugim golom večeras u 78. minuti povećao na 0:3. Konačnih 1:3 postavio je Bamford u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon ovog kola ekipe Norwicha i Leedsa imaju po 57 bodova, ali zbog ove pobjede Norwich je preuzeo lidersku poziciju. Leeds u narednom kolu gostuje kod ekipe Middlesbrougha, dok Norwich na svom terenu dočekuje Ipswich.

Top Komentari

BosniaForeverKladusa
Shmeker na terenu. Jako zahvalan igrac. Lideru championshipa ocitao lekciju.
4 0
niko nikovic
Da je danas imao 4 asistencije i da je dao 3 gola, Prosinečki ga u martu nece staviti ni na širi spisak
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije