Vrančić: Mlad sam, vrijeme je moj saveznik

Pruža dobre partije u "cvajti"

Vrančić: Mlad sam, vrijeme je moj saveznik

U Drugoj Bundesligi trenutno je pauza, a prvenstvo će se nastaviti početkom mjeseca februara. U ovom rangu njemačkog nogometa igra nekoliko igrača porijeklom iz naše zemlje, a svakako da jedan igrač zavrjeđuje veliku pažnju.

Riječ je o Mariju Vrančiću veznjaku Paderborna, koji ove sezone igra odlično za ekipu koja se nalazi na sedmom mjestu tabele nakon 19 odigranih kola i jedno su od prijatnijih iznenađenja ove sezone.


Vrančić je bivši kadetski, juniorski i mladi reprezentativac Njemačke, a treba istaći je s juniorskom reprezentacijom Njemačke osvojio titulu Svjetskog prvaka i to s kapitenskom trakom na ruci. Kasnije je igrao i za mladu reprezentaciju Njemačke s kojom je nastupao na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.


Iako se ne voli puno medijski isticati, ovaj 24-godišnjak koji igra na poziciji defanzivnog veznog pristao je na razgovor za SportSport.ba, kazavši nešto više o svojoj karijeri, klubovima u kojima je igrao, te ambicijama i planovima u narednom periodu.


Počeo je u Mainzu, nastavio u Borussiji iz Dortmunda, a sada je standarni član Paderborna.


"Mislim da mogu biti zadovoljan svojom dosadašnjom karijerom, bilo je tu povreda koje su mi usporile razvoj, ali svakako biti član Mainza i Borussije iz Dortmunda je velika čast. Paderborn je klub u kojem sam pronašao sebe, igram standardno u jednoj veoma jakoj ligi, gdje svako može svakoga pobijediti. Siguran sam da moja karijera ide pravim putem i želim da se tako nastavi i u narednom periodu", kaže Vrančić.

Paderborn na iznenađenje mnogih igra sjajno ove sezone i nije isključeno da se u drugom dijelu sezone uključe u borbu za prva tri mjesta koja vode u Bundesligu.

"Trebalo nam je malo vremena na početku da se uigramo, a imali smo mnogo i pehova da primamo golove u zadnjim minutama, tako da smo sigurno na svom kontu trebali imati još 4-5 bodova više. Nismo opterećeni borbom za prva tri mjesta, nego idemo iz utakmice u utakmicu igrati što bolje i pokušati ostvariti pozitivan rezultat. Svakako da imamo dobru ekipu i nikome nismo lagan zalogaj, tako da se nadam uz malo sreće možda i možemo ugurati u sami vrh tabele. Druga liga je veoma jaka i kada se pogleda koliko ima klubova koji su do prije par sezona igrali vrlo dobro u Bundesligi to svakako zaslužuje veliki respekt. Najozbiljniji kandidati za ulazak u viši rang su Koln i Greuther Furth, a tu su još i Kaiserslautern i St.Pauli", govori Vrančić.

Ove sezone Vrančić igra standardno na poziciji zadnjeg veznog, a uz to je uspio zabilježiti i šest asistencija po čemu je jedan od najboljih u ligi.

"Mislim da polusezonom iza sebe mogu i više nego biti zadovoljan, igram standardno u ekipi koja bilježi dobre rezultate, imam podršku ljudi u klubu i saigrača, tako da nemam nikakvih primjedbi. Moja prirodna pozicija je zadnji vezni, ali nije mi strano igrati i ostale pozicije u veznom redu. Nadam se da ću i u nastavku sezone nastaviti s dobrim igrama i uz asistencije postići i neki pogodak", u šaljivom tonu kaže Vrančić.

Mario redovno prati nastupe reprezentacije BiH i veliki je navijač ekipe koju vodi Safet Sušić.

"Naravno da pratim utakmice reprezentacije BiH jer je i moj brat igrao u državnom dresu i svaku utakmicu sam pratio i radovao se uspjehu. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, koja je u stanju pobijediti svakoga, te se nadam da ćemo u Brazilu proći grupu", kaže bivši igrač Mainza i Borussije Dortmund i na kraju dodaje:

"San svakog igrača je reprezentativni dres i naravno da se ne bi dvoumio ni sekunde oko nastupa, ali ne želim se sada pred Svjetsko prvenstvo nametati preko medija radi drugih igrača koji su iznijeli teret u kvalifikacijama. Mlad sam i vrijeme je moj saveznik, ako selektor osjeti da sam potreban reprezentaciji svakako da ću s velikom radošću obući državni dres." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.