Vrančić: Neću se predati, imam kvalitet za Bundesligu!

Iz Darmstadta za SportSport.ba

Vrančić: Neću se predati, imam kvalitet za Bundesligu!

Povremeni bh. reprezentativac Mario Vrančić nije se najbolje snašao u novom bundesligašu Darmstadtu. 

Iako je u klub iz pokrajine Hessen stigao kao veliko pojačanje, Vrančić je ove sezone u prvenstvu odigrao tek pet utakmica i u samo jednoj je bio starter, ali unatoč tome o promjeni sredine u ovom trenutku ne razmišlja. Spreman je strpljivo čekati svoju šansu u Darmstadtu

"Trener ima dobru ideju i igrači koji su na mojoj poziciji igraju odlično, tako da nema razloga da mijenja puno. Jednostavno moram čekati svoju šansu i onda je iskoristiti na najbolji način. Uglavnom meni je lijepo u ovom klubu. Teško je reći zašto ne igram u klubu i ne preostaje mi ništa drugo osim da budem strpljiv. Neću se predati", kazao je Mario Vrančić na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Darmstadt kao novajlija dobro stoji u Bundesligi. Trenutno se nalazi na 12. poziciji sa četiri ostvarene pobjede, šest remija i pet izgubljenih utakmica. 

"Biće teško da izborimo opstanak, ali ja se nadam da ćemo u posljednje dvije utakmice uspjeti osvojiti barem dva ili tri boda. Ne gubimo nadu da možemo ostati u Bundesligi, zato što mislimo da imamo dobrog trenera i kvalitet za elitni rang. Ponavljam, biće teško i pred nama je dug put", ističe Vrančić. 

Vrančić je nakon odlaska iz Paderborna na stolu imao nekoliko ponuda, a ne krije da je jedna bila i od bivšeg bundesligaša Kaiserslauterna. 

"Imao sam Kaiserslautern i još dvije-tri opcije, ali na kraju sam se odlučio za Darmstadt. Ne mogu reći da nisam napravio dobar potez, iako ne igram trenutno. Ja smatram da imam kvalitet za Bundesligu jer sam prošle godine igrao skoro svaku utakmicu u Paderbornu i bio bih sretan da to mogu pokazati i u Darmstadtu. Cilj mi je do kraja karijere igrati u Bundesligi."

Ovaj 26-godišnji fudbaler priznaje da je u kontaktu sa Erminom Bičakčićem i Milanom Đurićem, a na kraju razgovora osvrnuo se i na neuspjeh bh. reprezentacije u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Cilj mi je da se uskoro vratim u reprezentaciju i svjestan sam da prvo moram izboriti mjesto u početnoj postavi Darmstadta. Svi znaju koliko sam želio igrati za BiH. Što se tiče utakmica protiv Republike Irske, jako mi je žao što nismo uspjeli izboriti plasman na svoje drugo veliko takmičenje i to je razočarenje za sve navijače, igrače, selektora... Treba zaboraviti to, jer uz selektora i igrače koje imamo možemo uskoro ponovo slaviti", zaključio je Vrančić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Podsjećamo, Vrančić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Njemačke i za naš nacionalni tim jedini nastup ubilježio je 6. septembra ove godine. Pored Darmstadta u svojoj dosadašnjoj karijeri još je nastupao za Mainz, Borussiju Dortmund (II) i Paderborn. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.