Vrančić u golgeterskoj formi, Paderborn bolji od Bochuma
Tim bh. internacionalca sada je drugoplasirani sastav 2. Bundeslige

2. Bundesliga, 24. kolo

Vrančić u golgeterskoj formi, Paderborn bolji od Bochuma

Fudbaleri Paderborna nalaze se u fantastičnoj formi ovoga proljeća, a to su potvrdili i domaćom pobjedom nad Bochumom od 3:1 u okviru 23. kola 2. Bundeslige. 

Iako su gosti, u čijem početnom sastavu nije bilo bh. reprezentativca Adnana Zahirovića, od 40. minute imali vodstvo golom Latza od 1:0, to nikako nije omelo domaće fudbalere da u nastavku utakmicu totalno preokrenu u svoju korist.

Prvo je Meha na samom početku drugog poluvremena, tačnije u trećoj minuti drugog dijela igre, svojim golom poravnao rezultat na 1:1. Isti fudbaler je 20 minuta prije kraja utakmice svojim drugim golom donio prednost Paderbornu I veliku radost domaćim navijačima. Radost domaćih tifoza nije se ni smirila, nepunih 60 sekundi nakon drugog gola treći pogodak za, od večeras, drugoplasirani sastav Cvajte postiže Mario Vrančić.

Bio je ovo treći uzastopni susret na kome se mlađi brat nekadašnjeg reprezentativca BiH Damira Vrančića upisao u listu strijelaca. Trijumf Paderborna ovjerio je Saglik iz penala u 79. minuti utakmice. Bh. reprezentativac Adnan Zahirović, kojeg nije bilo na spisku reprezentativca za prijateljski ogled sa Egiptom, u igru je ušao u 82. minuti utakmice.

U preostala dva meča Energie Cottbus je na domaćem terenu savladao favorizirani Kaiserslautern sa 1:0, a sudbinu gostiju zapečatio je gol Michela iz 3. minute. 

Fortuna je sa 2:0 na svom stadionu savladala Arminiju. Benschop je domaći tim u vodstvo doveo u finišu prvog poluvremena, da bi pogotkom Hoffera iz 74. minute meča sastav iz Düsseldorfa ovjerio pobjedu.

2. Bundesliga, 23. kolo: 
Cottbus – Kaiserslautern 1:0 (Michel 3)
Fortuna Düsseldorf - Arminia Bielefeld 2:0 (Benschop 41, Hoffer 74)
Paderborn – Bochum 4:1 (Meha 48, 70, Vrančić 71, Saglik 79 / Latza 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti