Vrančić zabio iz slobodnjaka i odveo svoj klub u Bundesligu

Braunschweig osigurao plasman u viši rang

Vrančić zabio iz slobodnjaka i odveo svoj klub u Bundesligu

Edmir Škorić

Nogometaši Eintrachta iz Braunschweiga slavili su pobjedu u gostima kod Ingolstadta i tako osigurali plasman u Bundesligu.

Eintrachtu je bila neophodna pobjeda kod Ingolstadta da bi se obezbijeilo drugo mjesto tri kola prije kraja. Uspjeli su gosti u sudačkoj nadoknadi da dođu do pobjede i to fantastičnim pogotkom bivšeg bh. reprezentativca Damira Vrančića. Vrančić je sjajno izveo slobodnjak i pogodio za veliko slavlje gostiju.

 

Bochum je stigao do vrijedne pobjede u borbi za opstanak u gostima protiv pretposljednjeg Sandhausena. Jedini gol postigao je Maltritz u 41. minuti.

 

Union Berlin je pre svojim navijačima savladao Regensburg pogotkom Mattusckhe s bijele tačke u 63. minuti. 

 

2. Bundesliga, 31. kolo:

Union Berlin - Regensburg 1:0 (Mattuschka 63 - penal)

Ingolstadt - Braunschweig 0:1 (Vrančić 90)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sandhausen - Bochum 0:1 (Maltritz 41)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.