Vrančićev Paderborn hara, Aalenu bod, Fejzić pauzirao

2. Bundesliga, 28. kolo

Vrančićev Paderborn hara, Aalenu bod, Fejzić pauzirao

Fudbaleri Paderborna nastavili su sa odličnim partijama ovoga proljeća, a u okviru 28. kola 2. Bundeslige ekipa Marija Vrančića slavila je sa 3:1 na gostovanju kod FSV Frankfurta.

Već u 17. minuti gosti su stigli u vodstvo preko Kachunge. Uprkos relativnom ranom vodstvo Paderborn nije odstupio od svoje ofanzivne i agresivne igre prema naprijed. Ipak, do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale.

U nastavku meča ekipa Andrea Breitenreitera došla je na svoje. Ekipa koja ovog proljeća igra izuzetno efikasno, u nastavku je golom Saglika u 52. minuti prvo povećala vodstvo na 2:0, da bi isti igrač sigurno izvedenim jedanaestercem donio prednost gostima od 3:0.

Saglikovim drugim golom ekipa u kojoj zapaženu rolu ove sezone igra Mario Vrančić postala je sastav sa najefikasnijim napadom. U dosadašnjih 28. kola Paderborn je postigao 52 gola, dok je nešto veći broj primljenih golova rezultat ofanzivne igre za pogodak više u mreži protivnika.

Težak poraz podnošljivijim je učinio autogol Bertelsa u 79. minuti utakmice za konačnih 1:3. Dvije minute ranije igru je napustio Mario Vrančić, a umjesto njega ne teren je ušao Ziegler.

Paderborn je ovom pobjedom na najbolji mogući način iskoristio remi drugoplasiranog Fürtha na gostovanju kod St. Paulija (2:2), baš kao i remi svog prvog pratioca ekipe Kaiserslauterna koja je odigrala neriješeno na gostovanju kod KSC-a (2:2). Nakon ovoga kola Paderborn je ostao treći, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Fürth, dok K'lauternu sada Vrančićev tim bježi šest bodova.

Po Paderborn pozitivan ishod u susretu između Münchena 1860 i Kolna bio je sve do 85. minute, do kada su domaći Lavovi uspješno odolijevali napadima lidera popularne Cvajte. Ipak, pet minuta prije kraja golom Finnea Jarčevi su izborili novu pobjedu i nova tri boda, i na taj način sačuvali prednost od šest bodova u odnosu na Fürth i Paderborn.

U posljednjem od tri susreta današnjeg programa 28. kola 2. Bundeslige Aalen našeg reprezentativnog golmana jasmina Fejzića remizirao je na gostovanju kod pretposljednje Arminije, a bh. golmana zbog gripe nije bilo u sastavu ovoga tima.

2. Bundesliga, 28. kolo:
1860 München - Köln 0:1 (Finne 85)
Arminia Bielefeld - VfR Aalen 0:0
FSV Frankfurt- Paderborn 1:3 (Bertels 79 (AG) / Kachunga 17, Saglik 52, 55)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti