Vrančićev Paderborn skalpirao Jarčeve na domaćem terenu

2. Bundesliga, 20. kolo

Vrančićev Paderborn skalpirao Jarčeve na domaćem terenu

Ekipa St. Paulija stigla je do vrijedne gostujuće pobjede na otvaranju drugog dijela prvenstva u 2. Bundesligi. Ekipa iz Hamburga slavila je sa 2:1 u gostima kog Arminije iz Bielefelda.

Domaći fudbaleri su već u 6. minuti utakmice propustili doći do vodstva, a udarac sa bijele tačke nije iskoristio Hubener. Kazna je stigla u 30. minuti kada gosti stižu u vodstvo preko Thyja. Sredinom drugog dijela igre, tačnije u 62. minuti Nöthe je svojim pogotkom uduplao vodstvo St. Paulija, a sve što su uspjeli igrači Arminije bio je gol Przybylka iz 69. minute utakmice.

Karlsruher i Ingolstadt su podijelili bodove nakon remija od 1:1, a ovaj duel obilježila su i dva crvena kartona u finišu susreta.

Do velikog trijumfa i najvećeg iznenađenja prvog kola proljetnog dijela prvenstva stigla ekipa Paderborna. Klub Marija Vrančića, koji je odigrao svih 90 minuta, trijumfovala je na gostovanju kod Kolna, lidera 2. Bundeslige, sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Meha u 47. minuti.

2. Bundesliga, 20. kolo:
Bielefeld - St. Pauli (Przybylko 69 / Thy 30, Nöthe 62)
Karlsruher – Ingolstadt 1:1 (Van der Biezen 19 / Hartmann 43)
Köln – Paderborn 0:1 (Meha 47)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.