Gotovo je: Borac se rastao sa najboljim igračem

Vranješ slobodan

Gotovo je: Borac se rastao sa najboljim igračem · Zvanično

A. Beganović

Aktuelni prvak naše zemlje Borac iz Banja Luke i najbolji igrač ovog kluba, Stojan Vranješ, sporazumno su raskinuli saradnju.

Raskid saradnje najboljeg igrača Borca i sasvim sigurno jednog od najboljih Premijer lige i banjolučkog kluba bio je glavna tema bosanskohercegovačke sportske javnosti u nekoliko posljednjih dana.

Vranješ nije putovao sa ekipom u Mostar gdje je Zrinjski nadigrao Borac (4:1) pa se pretpostavljalo da zapravo broji svoje posljednje dane u klubu.

Danas je iz aktuelnog prvaka stigla i službena potvrda o sporazumnom raskidu saradnje, tako da će Borac u budućnosti igrati bez svog najboljeg igrača i čovjeka koji je najzaslužniji za titulu osvojenu prošle sezone.

Vranješ se u Borac vratio početkom 2019. godine. Odigrao je od tada 82 utakmice na kojima je postigao čak 45 pogodaka i teško će Velikan iz Platonove nadoknaditi njegov odlazak.

Vranješ je u ovoj sezoni za Borac odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima. Postigao je ukupno 11 pogodaka i usudili bismo se reći, da njega nije bilo, danas bi Borac bio mnogo slabije plasiran na premijerligaškoj tabeli.

Stojan Vranješ
Stojan Vranješ FK Borac FK Borac Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo da je Vranješ karijeru počeo u Borcu, a imao je zapaženu i internacionalnu karijeru. Iz Borca je otišao u Rumuniju gdje je igrajući za Pandurii i Cluj u 61 utakmici postigao 14 pogodaka.

U sezoni 2013/2014 igrao je za Vojvodinu. U 42 utakmice postigao je 8 pogodaka, a iz Novog Sada se preselio u Poljsku, tačnije u Lechiu Gdanjsk. U Poljskoj je branio boje i Legije iz Varšave i Piasta i to sa dosta uspjeha, a 2018. se vratio u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Željezničar za koji je odigrao 24 utakmice u kojima je postigao tri pogotka.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanin_Mostar
Hoces li moci bez gigovica i ovih ostalih pijuna nastaviti karijeru?
8 1
KviskoKvesic
Nek ti je sa srećom u Indiji i nadavao se golova a ovi kontrasi nek crknu kao sto i crkaju jos jednom SRETNO GOSP. VRANJEŠ
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi