Vranješ: Cilj Legije je proći grupnu fazu Evropa lige

Potencijalni bh. reprezentativac s Legijom gostuje u Danskoj

Vranješ: Cilj Legije je proći grupnu fazu Evropa lige

Adnan Beganović

U okviru 1. kola Grupe D Evropa lige Legijua iz Varšave, čije boje odnedavno brani i potencijalni bosanskohercegovački reprezentativac Stojan Vranješ, gostovat će kod Midtjyllanda.

Pred sami kraj prelaznog roka Vranješ je napustio Lechiju i potpisao je ugovor sa Legijom, a u kratkom vremenskom roku uspio se izboriti za mjesto u timu.

"Došao sam u veliki poljski klub, primljen sam fenomenalno i mislim da nisam pogriješio. Poznavao sam ekipu, kao i jezik, tako da nije bilo problema sa prilagodbom", za SportSport.ba je istakao Vranješ.

Večeras će Legija u Danskoj pokušati doći do pobjede, iako i domaći sasvim sigurno žele na što bolji način otvoriti Evropa ligu.

"Očekuje nas težak susret sa ekipom koja je nova u ovom takmičenju. Sigurno je da im motiva neće nedostajati, a Danci igraju taj ostrvski stil fudbala sa mnogo dugih lopti i tu moramo biti jako oprezni. Neće biti lako, ali mi idemo na pobjedu i nadam se da ćemo nakon večerašnjeg susreta na svom kontu imati tri boda", govori Vranješ.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored Legije i Midtjyllanda u Grupi G se nalaze Napoli i Club Brugge.

"Najviše se radujem susretima sa Napolijem, ali svaki evrospki susret je jedna nova avantura. Grupa je dosta kvalitetna, no mi se nadamo da ćemo kao i prošle godine proći grupnu fazu. Biće teško, ali imamo svoju računicu", zaključio je Vranješ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.