Vranješ: Moramo da priznamo, Cluj je u ovom momentu bolja ekipa

Borac izgubio 3:1

Vranješ: Moramo da priznamo, Cluj je u ovom momentu bolja ekipa

A. Beganović

Fudbaleri aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, banjolučkog Borca, pretrpjeli su poraz u prvom susretu 1. pretkola Lige prvaka.

Izabranici Marka Maksimovića poraženi su od Cluja rezultatom 3:1, a po svemu viđenom na terenu, teško da će uspjeti nadokanditi prednost u revanš susretu.

Cluj je tokom svih 90 minuta izgledao mnogo bolje, a sa ovom konstatacijom se slaže i kapiten Borca, Stojan Vranješ.

"Ne možemo biti zadovoljni rezultatom. U ovom momentu, moramo da priznamo, Cluj je bolja ekipa. Napravili smo neke početničke greške koje su oni kažnjavali na pravi način. Imali smo šansu da smanjimo rezultat, ali opet kažem, zaslužena pobjeda Cluja. Imamo još jednu utakmicu, pokušat ćemo sve da pobijedimo", istakao je Vranješ nakon meča.

Kapiten Borca je realan, a smatra da je za klub iz Banja Luke bitno da iz utakmice u utakmicu "raste".

"Prošle godine su pobijedili Romu istim rezultatom, a naši apetiti su veliki. Bitno je da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz godine u godinu. Pokušali smo sve, ali pitao se i protivnik. Imamo utakmicu kući i pokušat ćemo da tu ne izgubimo", rekao je Vranješ.

Na kraju se Vranješ u svoje i u ime ekipe zahvalio navijačima koji su doputovali u Rumuniju, ali nisu mogli sa tribina gledati meč.

"Velika šteta što naši navijači nisu mogli biti na tribinama. Svi znamo da su nam često bili vjetar u leđa. Prešli su toliki put i veoma mi je žao što nisu mogli gledati utakmicu. U svoje i u ime svih igrača im se zahvaljujem", zaključio je Vranješ.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Invisible80
Da je Cluj u našoj ligi, 100% bi bio drugi
8 3
A to je bio neki momenat kada je Bojac bio bolja ekipa?!
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi