Trener Borca nakon velike pobjede u Kaknju

Vranješ: Mladost je bila bolja, ali nas je fortuna pogledala

Dino Kurbegović

Nogometaši Borca iz Banja Luke danas su na stadionu u Doboju kod Kaknja slavili veliku pobjedu rezultatom 1:2 nad domaćom ekipom Mladosti.

Gosti su danas bili skoro čitavu utakmicu u podređenom položaju, međutim odličnim izmjenama trenera, te velikom borbenošću u finišu utakmice, iskoristili su greške domaće ekipe i postigli dva gola, koja su im na kraju bila dovoljna za veliku pobjedu.

Borac je uvezao dvije pobjede, te se priključio ekipama koje se bore za opstanak. Nakon utakmice zadovoljan konačnim rezultatom bio je i strateg gostiju Željko Vranješ.

"Znali smo protiv koga igramo danas, Mladost je danas bila bolja, imala su više šansi, ali nas je fortuna pogledala, nagradila je našu upornost i borbenost, te smo došli do tri boda koja nam daju kakvu takvu šansu u nastavku sezone. Čestitam svojim igračima, koji su jutros krenuli na gostovanje, te domaćinu na fer i korektnoj igri" ističe Vranješ.

U pauzi slijedi mnogo posla u i oko kluba iz Banja Luke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stanje nije idealno i zato smo tu gdje jesmo na tabeli, moramo pauzu iskoristiti da prvo organizujemo klub. Nemamo predsjednika, moramo prvo se organizovati od vrha, pa onda kada to bude kako treba radit ćemo na igračkom kadru. Evidentno je da se moramo pojačati, ali prvo se mora klub organizovati", kazao je Vranješ.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti