Vranješ: Pitanje je kako će se Hajrović snaći u Hrvatskoj

Bivši hrvatski reprezentativac o Hajroviću

Vranješ: Pitanje je kako će se Hajrović snaći u Hrvatskoj

Izet Hajrović jučer je na Maksimiru zvanično predstavljen kao novi igrač Dinama. Bh. reprezentativac je u zagrebački klub stigao kao slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor sa Werderom, a u Dinamu će zaoštriti konkurenciju na krilnim pozicijama.

Hajrović je sa "modrima" potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost nastavka saradnje na još dvije godine, a u Dinamu će pokušati oživjeti karijeru koja je u rapidnom padu već neko vrijeme.

Dolazak bh. fudbalera u Dinamo je prokomentarisao bivši hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ, danas uspješni menadžer koji je u prošlosti kao i Hajrović nastupao za Werder iz Bremena.

"Pratio sam Hajrovića od onog dana kad je došao u Werder. Odigrao je dobrih utakmica, jako je hitar igrač koji izvrsno probija bok. Izgledalo je da će biti jedan od boljih igrača Werdera, ali onda je došao novi trener, pa je malo izgubio na minutaži. No onda je opet zaigrao, do tih problema s povredom. U prošloj polusezoni se polako vraćao, ulazio je u igru", kaže Vranješ, prenose Sporotske novosti.

O Hajroviću govori kao o kvalitetnom i zanimljivom igraču...

"Krilni je igrač, u Werderu je igrao na desnoj strani. Gledao sam ga tri-četiri puta uživo, uvijek je nešto dobro napravio."

Ipak, Vranješ je kazao još nešto.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Pitanje je kako će se snaći u HNL-u. Zašto to govorim? Pa drukčije je igrati u Bundesligi pred 60 ili 70 hiljada gledatelja svaku utakmicu, a drugo pred uglavnom praznim tribinama, pred hiljadu ljudi protiv kvalitativno slabijih protivnika", zaključio je Vranješ.

Kroz dosadašnju karijeru Hajrović je osim Werdera igrao još za Eibar, Galatasaray i Grasshoppers.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi