Novi fudbaler Plavih

Vranješ: Sa Željom želim osvojiti prvenstvo i Kup

Novi fudbaler Željezničara Stojan Vranješ obratio se danas novinarima pred put u Antaliju.

Iskusni Vranješ je već imao priliku igrati na premijerligaškim terenima, tačnije u periodu od 2005. do 2010. godine kada je nosio dres Borca, tako da je s takmičenjem u BiH vrlo dobro upoznat.

"Moram se zahvaliti upravi i sportskom direktoru Saši Papci što je došlo do transfera. Naravno da sam zadovoljan što sam došao ovdje. Prateći bh. ligu mogu reći da Željezničar pokazuje zašto je prvi na tabeli i zašto je u polufinalu Kupa, tako da je to bio jedan od razloga zašto sam odlučio doći. Naša očekivanja su da osvojimo prvenstvo i Kup, koliko god to zvučilo preambiciozno, ali iz tog razloga sam došao", kazao je Vranješ.

Sa kvalitetom ekipe je, također, upoznat.

"S nekim igračima sam igrao, protiv nekih sam igrao i otprilike poznajem ekipu. Ima tu i talentovanih fudbalera. Ekipa ako je na prvom mjestu znači da je najbolja u ligi. Mislim da možemo još puno i trebamo se samo što bolje spremiti i da prođe bez povreda."

Pratio je Premijer ligu BiH u proteklom periodu.

"Pratio sam ligu koliko su mi dozvoljavali mediji, prenosi i snimci utakmica. Gledao sam nekoliko utakmica Željezničara i znam otprilike o čemu se radi. Mislim da neće biti problem da se uklopim u ligu i u ovaj tim."

Objasnio je i svoju izjavu u kojoj je nedavno tvrdio da nema šanse da dođe u Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To sam izjavio u dogovoru s klubom, jer imao sam važeći ugovor u Poljskoj koji nisam smio rizikovati. Bila je mogućnost da transfer propadne. Uz dogovor sa klubom i svih u klubu to je bio jedini način da se skine pritisak sa mog kluba da mi ne blokiraju transfer. Prateći instrukcije kluba zato sam tu gdje jesam", objasnio je Vranješ koji je prethodno igrao za Piast.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Stojane ruski hipice,..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi