Vranješ junak Slobode: Teška utakmica, za bh. fudbal novi tereni mnogo znače
Vranješ i Husejinović su znali proslaviti postignuti pogodak

Sa dva gola donio pobjedu Tuzlacima

Vranješ junak Slobode: Teška utakmica, za bh. fudbal novi tereni mnogo znače

A. Beganović

Sloboda je drugu trećinu prvenstva zatvorila pobjedom. Na Tušnju je savladan Leotar, a junak Slobode sa dva psotignuta pogotka je bio Stojan Vranješ.

Derbi začelja danas su u Tuzli odigrali domaća Sloboda i Leotar, a nakon 90 minuta više razloga za slavlje su imali fudbaleri domaćeg tima.

Tek u 22. kolu Sloboda je odigrala meč na domaćem ternu. Konačno su završeni radovi na terenu stadiona Tušanj i bez obzira što su rokovi probijeni, može se reći da se isplatilo čekati.

Istina, nisu fudbaleri naviknuti na ovako idealne uslove, no i danas se moglo vidjeti koliko će renovirani travnjaci značiti za sami kvalitet bh. klupskog fudbala.

A, na novom terenu stadiona Tušanj danas se od Leotara bolje snašla domaća Sloboda. Slavila je ekipe iz Tuzle rezultatom 2:1, a svoje kvalitete ponovo je pokazao iskusni Stojan Vranješ.

Zajedno sa Saidom Husejinovićem je bio nezaustavljiv za gostujuću odbranu, a svoju dobru partiju krunisao je sa dva pogotka. Prvi je postigao sa 11 metara, a drugi glavom nakon centaršuta Husejinovića.

Zadovoljan je Vranješ današnjom pobjedom, a kako i ne bi bio jer Sloboda je pobjegla iz opasne zone i sada se nalazi na 8. mjesti tabele sa 23 osvojena boda.

"Veoma teška utakmica je bila pred nama, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir rezultate Leotara od dolaska Marka Maksimovića na klupu. Mislim da su peti po broju osvojenih bodova. Znali smo da nas očekuje težak protivnik, dobro organizovan koji zna igrati na rezultat. No, mislim da smo zasluženo pobijedili. Možda smo u drugom dijelu odveli utakmicu u smjer koji nismo trebali, ali nije se ni samo nas pitalo. Krenuli su na sve ili ništa", istakao je Vranješ nakon meča, pa se osvrnuo i na novi teren stadiona Tušanj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro je za fudbal u Bosni i Hercegovini da se prave ovi novi tereni. Mnogo je lakše igrati, a i posjećenost je bolja".

Na kraju podjsetimo, da je Vranješ sa ova dva pogotka došao do cifre od četiri postignuta u 13 odigranih prvenstvenih utakmica. Dodao je Vranješ i četiri asistencije i najučinkovitiji je igrač Slobode i može se reći da je za tuzlanski tim prava šteta što ovaj sjajni fudbaler od prvog dana ljetnih priprema nije bio u rosteru.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi