Vranješu cijeli meč u remiju AEK-a, PAOK slavio kod Xanthija

Kup Grčke

Vranješu cijeli meč u remiju AEK-a, PAOK slavio kod Xanthija

Fudbaleri PAOK-a slavili su večeras na gostovanju kod Xanthija sa 2:1 u okviru playoffa Kupa Grčke.  

Naš reprezentativac Gojko Cimirot odmarao je ovu utakmicu obzirom da je u pitanju susret kupa. Gosti su poveli u 20. minuti ove utakmice, a strijelac za vodstvo je bio Mystakidis. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

Nastavak je donio još dva pogotka, po jedan u mreži obje ekipe. Prvo je Lazić poravnao rezultat u 52. minuti, da bi samo 11 minuta kasnije Aleksandar Prijović donio pobjedu svojoj ekipi. Domaćima nije pomogla ni činjenica da su gosti dobili crveni karton u 70. minuti, a ranije pod tuš je morao Pedro Henrique. Bila je ovo prva utakmica tako da Xanthi ima još uvijek šansu da se plasira u naredni krug.

U drugom današnjem meču Platanias i AEK su odigrali bez golova. Naš reprezentativac Ognjen Vranješ odigrao je cijeli meč za gostujuću ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi