Vranković: Igrali smo lošu odbranu

Reakcije nakon utakmice Brazil - Hrvatska

Vranković: Igrali smo lošu odbranu

U direktnom duelu za treću poziciju u grupi B Brazil je bio bolji od Hrvatske rezultatom 92:74. Hrvatska je odigrala jako loše, posebno u odbrani, a nakon utakmice sa Brazilom selektor Hrvatske Josip Vranković je bio jako razočaran.

"Nismo odigrali dobro prvo poluvrijeme, igrali smo premekano. Imali smo problema sa odbranom. Ako igraš ovako protiv Brazila, izgubićeš, što se nama i desilo", kaže bivši igrač i trener Širokog. O predstojećoj utakmici osmine finala protiv Srbije Vranković je rekao:

"Moramo igrati čvršću odbranu i bolju košarku ukoliko želimo napraviti nešto protiv Srbije. Znamo ih veoma dobro jer dolazimo iz istog područja. Imaju dobre igrače i dobru tranziciju tako da moramo igrati ozbiljno. To će biti veoma jaka i teška utakmica", rekao je Vranković.

S druge strane selektor Brazila Ruben Magnano je bio zadovoljan igrom i pobjedom svojih igrača, ali mu je žao što će u osmini finala igrati protiv rodne Argentine, reprezentacije koju je na neki način on stvorio.

"Mislim da je ekipa odigrala veoma skoncentrisano kao što je bio i plan. Pokrili smo sva područja kako bi šuterima otežali posao. Imali smo problema s napadačkim skokovima, ali smo napravili dobar posao u odbrani što nam je omogućilo da igramo dobar napad", kaže Magnano, čovjek koji je sa Argentinom uzeo olimpijsko zlato u Atini 2004.

"Veliki turniri znaju nekada biti okrutni. Moraću igrati protiv svoje domovine, ali u mojoj glavi je jedina misao o tome kako Brazil treba igrati da bi prošao u četvrtfinale", rekao je Ruben Magnano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije