Desno krilo Markovićevog "aviona"

Vražalić: Cilj je pobijediti Iran, Austriju i Makedoniju

Desno krilo rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Vražalić, se kao posljednji priključio pripremama našeg nacionalnog tima za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Neposredno pred polazak za Katar, letom preko Istanbula, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo razgovarali smo sa Vražalićem, koji je zbog lakše viroze propustio jedan trening u Sarajevu.

"Ja sam prezadovoljan učinjenim na prvom dijelu priprema, s obzirom na kratak vremenski period da se spremimo za Svjetsko prvenstvo. Mislim da smo odlično odradili taj dio, iako za sebe to ne mogu reći jer sam se ja tek u subotu priključio ekipi. Kasnio sam pet dana, ali sudeći po umoru ostalih saigrača mislim da su odlično radili", rekao je Vražalić pred polazak u Dohu.

Kao i većina naših rukometaša i Vražalić obećava borbenost, koja sasvim sigurno neće izostati.

"Naš je cilj prije svega pobijediti Iran, Makedoniju i Austriju. Mislim da je to ostvarivo, a prije svega pobijediti u prvoj utakmici protiv Irana, radi podizanja samopouzdanja", kaže desno krilo Markovićevog tima.

Igranje u turnirskom sistemu naša selekcija će po prvi puta iskusiti na SP-u.

"Često je pitanje koliko smo mi navikli igrati u tom turnirskom sistemu. Ipak, mislim da ako imate jako motivaciju, ako rekuperacija nakon utakmice bude odrađen na pravi način, mislim da neće biti problem. Istina je da nam tu fali malo iskustva, ali tu ćemo malo gledati kako rade ostale reprezentacije koje imaju iskustvo igranja na SP-u", kaže Vražalić.

Je li plasman u drugi krug, koji svi očekuju, zaista realan?

"Realna je opcija, makar ja tako mislim. Ali ako damo svoj maksimum, a ne desi se da se plasiramo u drugi krug, mislim da je bitno da ostavimo srce na terenu. Nećemo imati za čim žaliti u tom slučaju, ali ja vjerujem da se možemo plasirati u drugi krug", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Faruk Vražalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.