Vražalić, Međić i Halilbegović: Želimo proći Njemačku

Trio iz rukometnog bh. prvaka poručio

Vražalić, Međić i Halilbegović: Želimo proći Njemačku

Da trud i zalaganje, te veliki kvalitet tri igrača mogu pomoći u velikim ciljevima najbolje znaju u Doboju.

Oni su zimus kad je došlo do raspada jedne sjajne generacije rukometaša Bosne BH Gas, iskoristili tu situaciju i u svoje redove (Sloge) doveli tri sjajna igrača: Međića, Halilbegovića i Vražalića. Kvalitet ova tri igrača zasigurno je presudio da Sloga bude novi prvak BiH u rukometu. U pauzi između reprezentativnog okupljanja i proslave titule, Halilbegović i Vražalić su došli u Visoko, grad matičnog kluba, a u šetnji im se pridružio i Tarik Međić.

"Mi smo iz jedne teške situacije u Bosni došli u Doboj, gdje su nas odlično primili, počevši od navijača, igrača, trenera, rukovodstva, apsolutno cijelog Doboja, što je bilo fantastično za naše privikavanje. A s druge strane i finansijska ponuda bila je odlična tako da se ni trenutka niko od nas trojice nije pokajao što je došao u Doboj", govori Međić.

"Pred nama je postavljen cilj da prvo obezbijedimo učešće u završnici prvenstva, a nakon toga da u doigravanju obezbijedimo mjesto koje vodi u SEHA ligu, tačnije da budemo medju prva tri mjesta. Mi smo u cilju borbe za postavljene ciljeve igrali svaku utakmicu maksimalno ozbiljno, i do posljednje sekunde, iznenađenje je poraz od indisponirane Bosne, ali to je bio jedini trenutak slabosti, ostalo smo sve zasluženo dobili i na terenu, bez obzira šta se i kako sad priča po kuloarima, mi igrači zajedno sa trenerom znamo koliko smo truda i rada uložili na terenu da budemo pravci BiH", istakao je Halilbegović

Sva trojica igrača, i Međić i Halilbegović i Vražalić su se naravno našli na spisku selektora Markovića za predstojeće mečeve baraža, iako je to prošireni spisak njih trojica su jako ponosni što će biti u mogućnosti da brane dres sa grbom svoje zemlje, a i očekivanja su u skladu sa realnošću (što se tiče mečeve sa Njemačkom).

"Dolazak u baraž je bio cilj koji smo ispunili, želja je prolazak, nismo baš imali sreće jer smo ipak izvukli jednog od najtežih protivnika, koji i bez obzira na probleme koji ga prate u proteklom periodu je i dalje favorit obzirom na iskustvo na velikim takmičenjima, a i kvalitetom ekipe. Mi se naravno ni u jednom trenu nećemo predati, i ostavit ćemo srce ne terenu i 9. i 17. juna, te vjerujemo da ćemo uz podršku navijača i zalaganjem na terenu uspjeti otići prvi put na jedno veliko takmičenje", rekao je Vražalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije