Vrba: Spremamo se kao za Napoli

Tim iz Plzena ozbiljno shvatio meč

Vrba: Spremamo se kao za Napoli

Trener Viktorije Plzen, Pavel Vrba, istakao je na press konferenciji kako njegov tim spremno dočekuje duel sa Željezničarom u drugom pretkolu Lige prvaka.

Vrba je oprezan pred ovaj meč, te je naglasio kako su se pripremali kao za duel sa Napolijem, kojeg su ubjedljivo izbacili iz Evropa lige prošle sezone.

"Jedino ko nije na raspolaganju je Bakoš, a svi ostali su nam na raspolaganju za sutrašnju utakmicu. Pripremili smo se za utakmicu, igrači raspolažu informacijama o ekipi Željezničara. Mislim da svaki tim može da iznenadi. Znamo da se radi o jakom i teškom protivniku i spremamo se kao da je sutra utakmica sa Napolijem protiv kojeg smo mi prošle sezone napravili iznenađenje", rekao je Vrba, te je dodao kako je prednost njegovih igrača u velikomiskustvu prethodnih godina.

"Ja nisam bio na pripremama Željezničara u Austriji, bio je moj pomoćnik. Skoncentrisali smo se na praćenje utakmica protvinika iz finiša prošlog prvenstva. Pripreme su jedno, a takmičarske utakmice drugo. Mi smo bogatiji za iskustvo stečeno u prethodne dvije godine, ali to sutra neće igrati ulogu, najvažnije je da mi sutra dobro odigramo".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trener Plzena ističe i kako mu samo jedan igrač nedostaje u ekipi, ali da ima spremnu zamjenu.

"Bakoš je igrač koji nam je mnogo koristio u evropskim utakmicama, ali na sreću imamo široku klupu i igrače koji mogu zamijeniti Bakoša u ekipi. Tecl je jedna od mogućih zamjena za Bakoša, a nameće se i Duriš. Na ovaj duel gledam kao na dvije utakmice. Nakon sutrašnjeg meča razmišljat ću o duelu u Sarajevu. Ova utakmica je za nas itekako bitna. Samim tim što sam poštedio pola ekipe protiv Jabloneca dovoljno govori o našim pripremema za ovaj susret i važnosti utakmice", dodao je Vrba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.