Vrban: Možemo do drugog mjesta

Trener ŽNK Iskra

Vrban: Možemo do drugog mjesta

ŽNK Iskra iz Bugojna se nakon prvog dijela takmičarske sezone 2017/18. nalazi na 3. mjestu Premijer ženske lige BiH sa 21 bodom.

Nogometašice Iskre su ostvarile 6 pobjeda, 3 remija i 2 poraza uz gol razliku 29:10.

Trener Samir Vrban smatra da njegov tim može napredovati za jednu poziciju:

"Polusezonu smo završili sa bodom zaostatka za drugoplasiranim Radnikom. Mislim da imamo kvalitet da prvenstvo završimo na drugom mjestu, iako je i Radnik jak tim i nije slučajno u vrhu ženskog fudbala u BiH. Cilj nam je takođe da što više igračica iz našeg omladinskog pogona priključimo prvom timu. U pripremnim utakmicama pružili priliku mladim igračicama i one su pokazale da se na njih može računati.“

Samira Goretić predvodi listu strijelaca Iskre sa 8 golova, a prati je Marina Lukić sa 6. Svjetlana Crnjak, Merima Gradinović i Ulmija Lužić su postigle po 3, a Sabina Behrem, Nikolina Dijaković i Mevlida Forić po jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi