Vrhovac: Pokazali smo već da se ove sezone možemo nositi s najboljim ekipama u ligi
Mladi defanzivac Čelika i potencijalni mladi reprezentativac BiH nada se da će i njegovu ekipu "pogledati" sreća u narednim utakmicama, te da će zadržati poziciju među šest najboljih ekipa u ligi

Defanzivac Čelika uoči gostovanja Zrinjskom

Vrhovac: Pokazali smo već da se ove sezone možemo nositi s najboljim ekipama u ligi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 15. kola Premijer lige BiH gostovati u Mostaru kod aktuelnog prvaka BiH. Gostovanje pod Bijelim Brijegom za Zeničane dolazi u veoma nezgodnom trenutku, jer su u posljednje dvije utakmice najviše radi svojih grešaka, ali i manjka sreće ostali bez bodova najprije protiv Željezničara, a onda su pobjedu protiv Širokog Brijega ispustili u posljednjim trenucima utakmice. 

Gostovanje Zrinjskom uvijek je neugodno za crno-crvene, a posljednji put klub s Bilinog polja u Mostaru je slavio prije pet godina. Uoči sutrašnje utakmice razgovarali smo s mladim defanzivcem Vedranom Vrhovcem, koji je veliki zalog za budućnost Čelika, te potencijalni mladi reprezentativac BiH.

Ovaj nogometaš ustalio se u ekipi Adnana Örneka, te će sigurno predvoditi odbranu u sutrašnjem duelu protiv aktuelnog prvaka BiH. Za SportSport.ba govorio je o prethodnim utakmicama Čelika, sutrašnjoj protiv Zrinjskog, ali i o svojim igrama u crno-crvenom dresu.

"Nažalost u zadnjim minutama smo protiv Širokog Brijega ispustili pobjedu, koja bi nam puno značila za nastavak prvenstva. I protiv Željezničara nam se dogodila slična situacija, vodili smo 1:2, imali igrača više 20-tak minuta pred kraj i onda smo primili dva gola i upisali poraz. Malo nam je možda i sreća okrenula leđa, ali očito je da je i bilo propusta, te da nam je popustila koncentracija u finišu utakmica. Moramo na tome raditi svakodnevno, jer to nam se više ne smije ponavljati. Protiv tako jakih ekipa morate od prve do zadnje minute biti maksimalno koncentrisani, ako želite ostvariti pozitivan rezultat", ističe Vrhovac.

Sutra će Čelik gostovati Zrinjskom, koji je u prošlom kolu kod kuće poražen od Željezničara.

"Gostujemo aktuelnom prvaku, dobro znamo kakva su ekipa, koliko širok i kvalitetan roster imaju, tako da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Oni su još pod većim pritiskom, jer su prošlo kolo kod kuće izgubili od Željezničara i ne smiju sebi više dozvoliti da kiksaju kod kuće. Mi se sigurno unaprijed nećemo predati, dobro igramo protiv najjačih ekipa u ligi, tako da se nadam da ćemo i u Mostaru pružiti dobru igru, te uz malo više sreće i koncentracije možda doći i do pozitivnog rezultata", nada se defanzivac Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izborio se za mjesto standardnog igrača u ovoj sezoni, nakon što je iz Viteza stigao na Bilino polje

"Mogu biti zadovoljan svojim igrama u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali može to i mora mnogo bolje. Drago mi je što mi trener vjeruje i nastojat ću da to povjerenje opravdam i na narednim utakmicama. Na svim utakmicama osim protiv Širokog Brijega na Pecari bili smo ravnopravan protivnik, pokazali smo da Čelik može da se nosi sa svim ekipama u ligi, što je sigurno pomak, kada su u pitanju prošle sezone, kada je klub pretežno u duelima protiv ovih najjačih ekipa gubio utakmice kako kod kuće, tako i na strani", kazao je za SportSport.ba Vedran Vrhovac koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 10 nastupa za seniorski tim Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti