Vrijedna pobjeda za Berberovića i Bajića

Duisburg slavio u Sandhausenu

Vrijedna pobjeda za Berberovića i Bajića

E. Škorić

U subotu su odigrane tri utakmice 2. njemačke Bundeslige. Aue je sa visokih 6:1 savladao Bochum, Duisburg je došao do sva tri boda na gostovanju kod Sandhausena, dok je bez pobjednika okončan duel Eintracht Braunschweigera i Herthe.

Derbi u Braunschweigeru, gdje su snage odmjerili vodeći Eintracht i drugoplasirana Hertha, završen je podjelom bodova, pa je razmak između te dvije ekipe ostala pet bodova.

 

Dennis Krupke je doveo domaće u vodstvo nakon 25 minuta igre, ali je Adrian Ramos 12 minuta prije kraja donio gostima iz Berlina vrijedan bod. Za domaće je posljednje tri minute odigrao povremeni bh. reprezentativac Damir Vrančić.

 

Za Duisburg su, standardno, svih 90 minuta odigrali bivši bh. reprezentativci Džemal Berberović i Branimir Bajić. Njihov klub je slavio u Sandhausenu s 2:0, a dvostruki strijelac bio je Soren Brandy. Duisburg je ovom pobjedom došao na osam bodova, ali i dalje je na začelju tabele.

 

Erzgebirge Aue je iznenadio Bochum i slavio visoku pobjedu rezultatom 6:1.

 

2. Bundesliga, 11. kolo:

Eintracht Br. - Hertha 1:1 (Kruppke 25/ Ramos 78)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Aue - Bochum 6:1 (Muller 7, Koenig 9, 49, Hochscheidt 10, 46, Paulus 59 - penal/ Paulu 90 - ag)

Sandhausen - Duisburg 0:2 (Brandy 33, 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.