Vrijeme im ističe: PSG do subote mora prodati igrače
UEFA im je zaprijetila ogromnom novčanom kaznom (Foto: EPA)

Jasna naradba UEFA-e

Vrijeme im ističe: PSG do subote mora prodati igrače

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG do subote mora pronaći način da inkasira 25 miliona eura od prodaje igrača, inače će biti kažnjen od strane UEFA-e za kršenje financijskog fair playa.

PSG je od Evropske fudbalske federacije dobio jasnu poruku prije nekoliko sedmica. Moraju stabilizovati potrošnju i prodaju, pa im je naređeno da do kraja mjeseca prodaju fudbalere u iznosu većem od 60 miliona eura.

Za sada francuski prvak je prodao dvojicu fudbalera. Javier Pastore je otišao u Romu za 25 miliona eura, dogovoren je odlazak i Odsonnea Edouarda u Celtic za 10 miliona eura, ali još su "kratki" za 25 miliona eura.

Rok za ispunavanje obaveza je subota. Postoje neke opcije za prodaju, a najbliže su odlasku Yuri Berchiche koji se dogovorio sa Athletic Bilbaom, te Goncalo Guedes koji će vjerovatno put Valencije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, ovi transferi još uvijek nisu završeni. Do subote će Parižani jednostavno morati da završe posao kojim će izbjeći kaznu krovne kuće evropskog fudbala.

Ipak, čak i ako do kazne dođe, ona će vjerovatno samo biti novčana, a ako ko ima novca za plaćanje kazni, to je PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi