„Vrijeme u rukometu se dijeli na prije i poslije Ake“

„Rukometni golman – najvažnija karika uspjeha“

„Vrijeme u rukometu se dijeli na prije i poslije Ake“

Na Fakultetu za tjelsni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli priređena je promocije knjige legendarnog Abasa Arslanagića „Rukometni golman – najvažnija karika uspjeha“. 

Riječ je o trećoj knjizi Abasa Arslanagića, čiji su promotori bili profesor Branimir Mikić i nekdašnji reprezentativac BiH Damir Cipurković.

„Arslanagić je u knjizi sažeo svoje bogatsko iskustvo i ostavio je u amanet generacijama koje dolaze. Rukometna enciklopedija počinje sa njegovi imenom“, rekao je profesor Mikić.

Damir Cipurković je naveo kako je Arslanagić bio pionir savremenog branjenja, istinski inovator, koji je bio prepoznatljiv po svom stilu i načinu branjenja.

„Vrijeme u rukometu se dijeli na prije i poslije Ake“, zaključio je Cipurković.

Autor knjige podsjetio je kako je vojničke dane sužio u Tuzli, a prisjetio se utakmica u Lukavcu, Banovićima i Tuzli. Trećom knjigom je, kako je rekao, zaokružio radni, životni i sportski opis. 

Na koncu je rekao kako su prema njegovom sudu četiri najbolja svjetska golmana u ovom trenutku Šterbik, Šarić, Landin i Omejer.

Arslanagića su tokom oficijelnog dijela prezentacije pozdravili Zvjezdan Karadžin i Ahmet Šehanović, a u amfiteatru mogli smo vidjeti niz dugogodišnjih rukometnih radnika poput Osmana Ahmetovića, Dževada Jahića, Suada Mujića, Alije Hasića, Srećka Delhunije i mnogih drugih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti