Vršajević otpao za duel sa Izraelom, vjerovatno i Džeko

Veliki problemi za selektora Safeta Sušića

Vršajević otpao za duel sa Izraelom, vjerovatno i Džeko

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju će u Haifi igrati susret četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku. 

Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić ima velikih problema pred duel sa Izraelom. Ranije se povrijedio Vedad Ibišević, a duel sa Izraelom propustit će i Avdija Vršajević, te po svemu sudeći i Edin Džeko. 

"Avdija Vršajević sigurno neće moći igrati, ima rupturu desnog ligamenta, dok se kod Sušića radi o povredi lijevog aduktora, te namjeravamo večeras dijagnostičkim pretragama utvrditi u kojoj fazi je zarastanje mišića. Edin  Džeko ima rupturu mišića desne noge (hvatište medijalne glave mišića gastroknemijusa na Ahilovu tetivu), radi se o ozbiljnoj povredi, tako da će on još jednom, biti podvrgnut ultrazvučnom pregledu," rekao je Karabeg. 

Večerašnji pregled koji je zakazan u 18 sati će definitivno potvrditi  ozbiljnost povrede kapitena bh. tima i otkloniti dileme oko njegovog nastupa protiv Izraela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.