Vršajević strijelac u gostujućem remiju Hajduka

Bilima bod u Zagrebu

Vršajević strijelac u gostujućem remiju Hajduka

Fudbaleri Hajduka su u okviru 8. kola 1. HNL remizirali na gostovanju u Kranjčevićevoj kod Zagreba odigravši 2:2, iako su nakon 16 minuta igre gubili s 2:0.

Već u 2. minuti utakmice tim iz Kranjčevićeve je stigao do vodstva. Bradarić nije kako treba ispratio Jurendića, Vršajević je zakasnio, a Maloča nije stigao u blok. A onda ni Kalinić nije najbolje intervenisao na udarac Jurendića koji je pogodio za 2:0. 

Tri minute kasnije Hajduk je mogao do izjednačenja nakon što je Šehić nespretno ispucao loptu koja je na kraju mogla završiti u mreži njegove ekipe.

U 13. minuti Hajduk u čijem su početnom sastavu mjesto našla oba reprezentativca Vršajević i Sušić je mogao do izjednačenja, ali je nakon dobrog Sušićevog centaršuta Kouassi umjesto mreže pogodio golmana Zagrepčana.

Kazna za ovaj promašaj stigla je ubrzo. Domaći su izveli brz kontranapad po lijevom boku, Štiglec je ubacio loptu u peterac, a Medić samo dovršio akciju za lako stečenih – 2:0. 

U 21. minuti je Sušić ponovo sjajno proigrao svog saigrača, ali ovaj put Mezgin udarac ponovo brani domaći čuvar mreže. 

U samom finišu Hajduk je uspio da anulira prednost Zagreba. Caktaš je dubinskom loptom pronašao Vršajevića u šesnaestercu domaćina, a najslabiji pojedinac Hajduka do tog trenutka glavom je iz blizine matirao Livakovića. 

Posljednja minuta prvog poluvremena donijela je izjednačenje za splitske Bile. Nakon odlično proigravanje Mezge Kouassi je izašao sam na golmana domaćih i loptu pospremio iz njegovih leđa za 2:2.

Na kraju se ispostavilo da je rezultat iz prvih 45 minuta bio konačan obzirom da je drugi period igre bio sušta suprotnost u odnosu na prvo poluvrijeme.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zadar je ranije danas s visokih 4:0 savladao Slaven Belupo, a golove su za Zadrane su se u listu strijelaca upisala dvojica nekadašnjih reprezentativaca BiH, Mirko Hrgović i Želimir Terkeš.

1. HNL, 8. kolo:
Zadar - Slaven Belupo 4:0 (Terkeš 7., Pešić 22., 83., Hrgović 36. pen)
Zagreb - Hajduk 2:2 (Jurendić 2., Štiglec 16. / Vršajević 40., Kouassi 45.)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.