Vršajevićev gol nije bio dovoljan za trijumf Hajduka

Osijek otkinuo bod u Poljudu

Vršajevićev gol nije bio dovoljan za trijumf Hajduka

Hajduk ni iz drugog pokušaja nije uspio savladati Osijek, a za razliku od gostovanja u Gradskom vrtu, Bili su ovog puta uspjeli osvojiti jedan bod.

Vodeći pogodak Hajduka stigao je u 23. minuti, nakon dubinske lopte Anđelkovića kroz sredinu, Avdija Vršajević pobjegao je Novakoviću, izašao oči u oči sa golmanom Mikulićem i efektno ga prebacio za 1:0.

Tri minute kasnije Maglica je bio u sličnoj poziciji, ali je ovog puta golman Mikulić uspješno odbranio. U 30. minuti i Kouassi je izbio oči u oči s Mikulićem, ali nije bio precizan tražeći bliži ugao.

Iz praktično prvog organizovanog napada na utakmici Osijek je izjednačio. Šorša je probio po desnom boku i pravovremeno uposlio Josipa Barišića u sredini, koji pogađa mrežu Hajduka za 1:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tudor nje već na poluvremenu poslao dvojicu novih igrača na teren, Bradarića i Iluridzea, ali nije dobio veću agresivnost koju je očekivao. Njegovi igrači nisu imali pravu ideju kako probiti čvrsti osječki blok, a neraspoložen je bio Kouassi koji je upropastio nekoliko obećavajućih situacija.

Osječani su uspjeli izdržati ogroman pritisak domaćih igrača i do kraja sačuvati svoju mrežu i odnijeti veliki bod iz Poljuda. Avdija Vršajević i Tino Sušić igrali su svih devedeset minuta u domaćem timu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.