Vučinić: Volim Romu i ovdje ostajem!
Vjeran Rimu i Romi

Serija A

Vučinić: Volim Romu i ovdje ostajem!

Edmir Škorić

Unatoč medijskim pisanjima da će pronaći novu sredinu, Mirko Vučinić je "smirio" navijače Rome i izjavio da ne odlazi iz Rima, bar ne ove sezone.

Vučinić je jedan od najboljih igrača Rome, i svojim pogotcima pomogao je svom timu da se oporavi i krene u sami vrh Serije A.

Mnogi mediji su ga svrstavali u razne klubove, pisalo se o njegovom odlasku, no Mirko je potvrdio da ostaje na Olimpicu jer voli Rim i Romu.

 "Ja sam igrač Rome i ponosan sam time. Nadam se mogu nastaviti igrati ovdje za koliko je moguće", rekao je Vučinić za Il Corriere Dello Sport.  "Naravno, kao profesionalni igrač lijepo je znati kako se nekoliko klubov interesuje za mene".

"Moja budućnost je u rukama Rome, jako sam se prilagodio ovom klubu i gradu, i zaista uživam živjeti ovdje. Kada je riječ o novom ugovoru, to morate vidjeti s mojim agentom", dodao je crnogorski napadač.

Napadač Crne Gore je ugovorom vezan do 2011. godine, ali čelnici Rome nastojat će da ga zadrže na Olimpicu, i da zanemare sve ostale ponude za ovog 25-godišnjaka.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.