Trebao bi biti veliko pojačanje: Igrao za K'lautern i Hajduk, a sada stiže u Široki Brijeg?
FOTO - EPA

Još jedan defanzivac na Pecari

Trebao bi biti veliko pojačanje: Igrao za K'lautern i Hajduk, a sada stiže u Široki Brijeg?

Adnan Beganović

Nekadašnji fudbaler K'lauterna i Hajduka, iskusni 32-godišnji Stipe Vučur, trebao bi pojačati redove Širokog Brijega.

Nakon mnogo brojnih odlazaka u NK Široki Brijeg se polako puni i rubrika "dolasci".

Naime, danas su u Širokom Brijegu su kao novog igrača službeno predstavili Mateja Senića, a u narednim danima se očekuje još nekoliko dolazaka na Pecaru.

Senić je u Široki Brijeg stigao iz Poljske, odnosno iz tamošnjeg kluba Podbeskidzie, a u Bosni i Hercegovini je ranije nastupao za GOŠK i Zrinjski iz Mostara.

Igra na poziciji stopera, a neslužbene informacije govore da će Široki Bijeg uskoro predstaviti još jednom odbrambenog fudbalera, koji za razliku od Senića, nije poznat bosanskohercegovačkoj javnosti.

Radi se o iskusnom 32-godišnjem stoperu Stipi Vučuru koji je rođen u Austriji gdje je zapravo i započeo svoj fudbalski put.

Oglasi

Nastupao je za nekoliko austrijskih klubova (Lustenau, Wacker), da bi potpom otišao za Njemačku gdje je branio boje Erzgebirgea i K'lauterna.

U popularnoj "cvajti" je odigrao 117 utakmica, a na ljeto 2020. godine je pojačao Hajduk iz Splita. Za "Bile" je odigrao 20 utakmica i uspio je postići jedan pogodak.

Posljednji klub za koji je nastupao je latvijska Liepaja za koju je u svim takmičenjima u prošloj sezoni odigrao 15 utakmica.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Vučur bi ukoliko se transfer realizira, što je trenutno realna opcija, trebao predstavljati veliko pojačanje za Široki Brijeg, a kako je danas ozvaničen dolazak Senića, onda se može reći da bi Širokobriježani mogli imati čvrstu zadnju liniju.

Inače, Široki Brijeg će u novu sezonu ući pod palicom Tonija Karačića, koji se vratio na Pecaru, gdje je zapravo i započela njegova trenerska priča.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi