Vujčić se vratio u Split

Vujčić se vratio u Split

Košarka se ponovo vratila na Gripe. U Splitu je danas javnosti predstavljeno najveće pojačanje za narednu sezonu koja počinje u subotu utakmicom protiv Dubrovnika u gostima.

Ekipa nekadašnjeg evropskog prvaka je dobila nove konture. Dino Rađa više nije predsjednik, njegovu poziciju je preuzeo ambiciozni Ilija Naletilić koji ima cilj da vrati Split u Jadransku ligu. Na mjesto trenera je postavljen Mladen Vušković, a stigla su i tri velika pojačanja.

Srđan Subotić i Ante Grgurević su ponovo u klubu, Ivan Mimica također, a danas je novinarima u Splitu predstavljena najveća zvijezda hrvatske lige Nikola Vujčić koji je potpisao amaterski ugovor i igraće besplatno dok mu se ne ukaže eventualna inostrana ponuda. Legenda hrvatske košarke je uzela dres sa brojem 7.

"Čast mi je opet biti u ovom trofejnom klubu. Ponosan sam što sam dio njegove prošlosti i sadašnjosti. Predsjednik me u 10 minuta razgovora oduševio svojim idejama i zbog toga sam prihvatio ponudu kluba. Meni bi bilo glupo biti u Splitu, a ne pomoći svom klubu. Želim pomoći da se košarka ponovo vrati u grad", istakao je Nikola Vujčić na današnjem predstavljanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.