Vujošević: Prvi maj me podsjeća na ljepša vremena
Foto: EPA

Novi selektor košarkaške reprezentacije BiH

Vujošević: Prvi maj me podsjeća na ljepša vremena

D. Rakanović

Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević izjavio je više voli praznike kao što je prvi maj, jer ga podsjećaju na ljepša vremena.

"Više volim praznike kao što je prvi maj, jer me podsjećaju na neko ljepše vrijeme. Ne može čovek po narudžbi da bude sretan, posebno kada je u godinama", rekao je Vujošević u intervjuu za srbijanski list Alo.

"Čovjek od svakog dana treba da napravi praznik, evo, na primjer, jedan moj prijatelj je pio svakog dana, ali je samo za Novu godinu bio trijezan'', rekao je Vujošević.

On je dodao da se njemu kao starijem čovjeku čini da je bolje bilo u prošlosti. 

''Volim taj dan jer simbolizuje uspeh borbe za socijalnu pravdu i za bolji život radničke klase i nižih slojeva društva. Naravno da sam taj dan oduvijek uvažavao jer podsjeća na žrtve i uspjeh te borbe. Svaki put daje neki novi stimulans onima koji teže da istraju u tome, jer 'osvojena' prava moraju stalno da se osvajaju", rekao je Vujošević. 

Proslavljeni trener je istakao da nikada nije išao na uranke, nego je prvi maj proslavljao radno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi