Vujović: Volio bih voditi Srbiju i Crnu Goru

Rukometni stručnjak sasvim otvoreno

Vujović: Volio bih voditi Srbiju i Crnu Goru

D. Vejo

Crnogorski rukometni stručnjak Veselin Vujović predvodio je reprezentaciju Slovenije do bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Tvorac slovenskog čuda nakon takmičenja dovodio se u vezu sa mnogim reprezentacijama, međutim on je jasno rekao svoje želje.

"Najbolje bih se osjećao da vodim Srbiju i Crnu Goru. Po prirodi, ja sam težak čovjek. Slovenci su mi dali slobodne ruke pa sam zamijenio 14 igrača u godinu dana. Kada bih bio selektor Srbije, darovao bih legendama sat vremena igre i zbogom", kazao je rukometni stručnjak, Veselin Vujović.

Njegov time-out na minulom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj ostat će duboko urezan u sjećanje svih rukometaša Slovenije.

"U takvim situacijama nema taktike. Treba mi samo krv. Bio sam razočaran u prvom poluvremenu jer se nisu borili. Međutim, to je izgledalo mnogo bolje u nastavku", dodaje Vujović.

Njegov govor na time-outu glasio je: "Sada morate izginuti. Deset zadnjih minuta dajte sve u životu, kao da je kraj svijeta".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi